Šťastně a vesele bude na Základní škole Křenová i letos o Vánocích

16.12.2013 11:09

Šťastně a vesele bude na Základní škole Křenová i letos o Vánocích

 

Kouzelná atmosféra Vánoc dýchá ze všech stran a všichni už s dětskou nedočkavostí z okna vyhlížejí sněhové vločky nebo mávnutí andělských křídel. To radostné očekávání vrcholí také na ZŠ Křenová, kde pro žáky a  jejich rodiče chystáme jako každý rok mnoho zajímavých akcí.

Pro přátele školy a rodiče žáků jsme připravili 3. prosince od 10.30 do 11.00 hodin vystoupení hudební skupiny Bongáči a našich tanečníků na akci „Vánoční trhy na Zelňáku 2013“.

Mikuláš s andělem a čertem za námi přijdou 5. prosince do tělocvičny školy. Děti budou moci učitelům a rodičům předvést, co se naučily ve svých třídách nebo v zájmových kroužcích. Aktivity neformálního vzdělávání probíhají ve škole díky projektu Křenka – zážitkem k inkluzi. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR v rámci Operační ho programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. V rámci uvedeného projektu se v prosinci

uskuteční také Vánoční dílny pro děti a jejich rodiče. Všichni se těšíme na již tradiční setkání brněnských škol na slavnostním koncertu Vánoce přicházejí, který se bude konat 17. prosince v Chrámu Spasitele na Karáskově náměstí v Brně-Židenicích. Tato akce se uskuteční za podpory Sítě brněnských otevřených škol.

Zasloužit si svou vánoční nadílku pojede 19.prosince do pražského divadla Ponec na festival Roztančené školy hudební skupina Bongáči. A než se všude kolem rozeznějí zvuky rolniček a zavoní cukroví, sejdeme se 20.prosince ve škole a společně zakončíme adventní čas Vánočním zpíváním na schodech.

Děti a učitelé ze ZŠ a MŠ Brno, Křenová 21 přejí všem krásné a klidné prožití vánočních svátků, pevné zdraví a mnoho úspěchů v novém roce.

 

Zdroj: Zpravodaj MČ Brno - Střed 12/2013

Autor: Mgr. Hana Hadrabová 

           ZŠ a MŠ Křenová